Hi David ! No, I am back now. I arrived there in the end of January and got back in the middle of February. I also spent a week in Malaysia on my way back.
Are you back yourself or still travelling through Asia in search of treasures ?
Crashing prices
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A couple years ago I posted about an outing with a friend to go to the
local Dayi store to drink new 7542s (I think I deleted the image by
accident). The t...
Petit récapitulatif de la saison 2023
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J’ai beaucoup de mal à alimenter le blog, pour des raisons de temps
d’abord, mais aussi par peur de la redondance des informations, et parce
que je voud...
Ce n'est qu'un au-revoir...
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*Les circonstances de la vie me font momentanément suspendre ce blog où
j’aime partager ma passion pour cette boisson mythique. Voici les dernières
nouv...
Notables and new storage try-out
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I’ve been remembering again why I’ve been less than enthusiastic about
keeping up a tea blog in the past. Writing up tasting notes for public
viewing qu...
Master Big Way's "Way!"
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“I am going to transmit the essence of my teaching to you, and you can
translate my teaching for the benefit of others. To make good tea, you
begin with y...
Wiki Yixing Teapot
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I use Wikipedia quite often, it's a quick and easy way to get a glimpse of
a new subject. And I believe in the contents, blindly, until I got to the
Yixing...
Ahoy There
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Avast, Gentle Reader! Good grief, it has been a long time, has it not? To
be precise, it has been, checking the sidebar, at least one year since the
previ...
20% SALE Chinese New Year
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We’re a little behind this year. We’d planned to do a January sale as we
have in previous years, but I was travelling in Europe and we didn’t get
around to...
Tea culture in Atlanta, as seen by a gongfu guy
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Because my partner and I are likely moving out-of-state this fall, and in
response to TeaDB's recent post on "Western Tea Culture & Tea Hermits," I
thought...
Puerh Zhenkang 2016 " Kancha "
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[image: Kancha]
Ce Puerh Sheng est commercialisé par le site Kancha au prix de 34 € la
galette de 200 grammes, soit 17 € ramené aux 100 grammes.
[image: ...
matcha – nature
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Au fur et à mesure de ma redécouverte du Matcha, je me rends compte que ce
thé et sa pratique sont vraiment très différents de la façon de déguster
les aut...
Green Peacock
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*Green Peacock*, un puerh brut de l'an 2000,
commercialisé par Essence of Tea
(~115€ la galette de 357g).
On ne sait pas grand chose à propos de ce pue...
AU DELA DES NUAGES
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*« Au delà des nuages - Fragments d’un parcours curieux ».*
Cette exposition est construite sur les traces rapportées de nos voyages en
Chine (Yunnan) ...
SEJAK(s)
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* Sejak 2016 – Eclos*
*Sparrow’s Tongue 2015 – Postcard Teas *
*Depuis que j’ai reçu mon sachet de Sejak de l’Eclos, il y a un mois, je
l’ai goûté à plu...
Tea in Asylum 5
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[Partie 1] [Partie 2] [Partie 3] [Partie 4] Mardi, 16 novembre 2010 Il y a
douze jours exactement que je me suis présenté à l’hôpital pour y être
interné. ...
Le chamanisme et l'esprit du thé
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Le chamanisme est une pratique centrée sur la médiation entre les êtres
humains et les esprits de la nature. La littérature est inexistante au
sujet du cha...
40 ans
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J'ai eu 40 ans avant-hier. La réputée et tant redoutée crise de la
quarantaine n'est pas encore survenue...je me sens au contraire serein, en
tout cas en c...
Ieyasu words of wisdom
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"Life is like walking along a long road shouldering a heavy load; there is
no need to hurry.
One who treats difficulties as the normal state of affairs wil...
Does Material of Teapot Affect the Taste?
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*Yakishime* pot can brew better tasting tea *Yakishime* is a type of
ceramic. It is baked in a high temperature without any glaze. Tokoname and
Banko ware...
La température de l'eau
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J'ai constaté, en observant attentivement la vision de la préparation du
thé en Occident et la vision chinoise, qu'il y avait encore des différences
assez ...
Quand Taïwan vient à la rencontre de l'Europe
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Si vous êtes à Bordeaux le 6 juin, ou aux alentours de Genève le 12 juin,
venez nous rejoindre autour de Philip Brook (Taiwan Tea Crafts) et de l'Art
du T...
wystawa "without borders" na Taiwanie
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... w herbaciarni Qui Shan Tang w Taichung (Muzeum Sztuk Pięknych) dzięki
zaproszeniu mojego przyjaciela Scotta Drake'a. W wystawie wezmę udział wraz
z ni...
What defines a tea?
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There are hundreds of different names for tea : Darjeeling muscatel, Bi
Luo Chun, Tie Guan Yin, Hojicha, Pu-erh, Bai Mu Dan, Tai Ping Hou Kui,
Dong Ding,...
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[image: tien mu shan ash overlay michel francois]
Tien Mu Shan
some pots are too good to sell but one must live and therefore I had to
part with this jem....
The Kitchen
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MTR guises under a variety of names—The speakeasy, At 21, The Tea Room,
Salon, The Mandarin's—and just about everything else bestowed upon this
magnetic sp...
Musings on Ceramics Appreciation
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I will preface this post with the fact that I will be both incredibly
vague, and oddly specific, and I hope it comes across as intended. While I
have not ...
Dégustation avec Maître Tseng sur France Culture
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Une dégustation de quelques thés en compagnie de Maître Tseng à écouter sur
France Culture ( avec en prime le bruit continu de bouilloire.... - )
http:...
Whoops!
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I've made a huge mistake.
I kind of like how this blog is just turning into a catalog of my recent
tea-making mistakes. This is one I make periodically...
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Greetings, For those who may visit this very dormant page please know more
updates are found on our Facebook page at:
https://www.facebook.com/pages/Robert...
Fin d'une aventure !
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Chères clientes, chers clients, Chanoyu comptoir japonais a bel et bien
fermé ses portes hier soir. Nous tenons à vous remercier tous pour votre
fidélité e...
Clay and gemstones
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Eva (from czech minerals), who is also potter, sensed my interest in
nature materials in combinations with clay and sugested if I would like to
have some ...
Origin tea's Shan Lin Xi Yang Zi Wan A&B
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Origin tea offers 2 teas from the same area though processed by a different
teamaster and roaster. The A-sample seems to be the lightest, creamiest and
mo...
The Essential Method of Seated Meditation
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Continuing our series of excerpts from the Zen Tea Record:
“Effort to discern your original nature through handling tea utensils is
none other than a teac...
[Quick Review]Ming Feng -2012
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Voilà Actuellement ma référence préférée de la boutique dans ce que
j'ai goûté jusqu'à maintenant. Qui plus est on a un rapport qualité prix
difficilemen...
Thank you for confirming your membership
-
Thank you for confirming your membership
Thank You
Greetings!
Thank you for confirming your membership to our news list.
As a special "Thank you" for ...
Whisky-Distilleries Tasting Session #7
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7è session des WDTS. La qualité continue d'être au rendez-vous, avec 2
malts dans les 30 ans d'âge. L'exercice toujours intéressant, et
casse-gueule.
Pou...
Firing up the clay stove
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Clay stove going strong with hardwood charcoal and olive pit charcoal Before
you leave our blog, *please participate in our survey about which
measurem...
Trip to the Maojian Tea Plantation
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A friend of mine came to China for a visit. I told him when he came to
Guilin I would guide him around and introduce him some new teas and take
him to a te...
Spot the difference
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So went the longest day of the year. In small groups around the world there
exists a following of herbalists that drink a certain herb to celebrate.
This ...
Immortal's Palm Tea
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by STEVEN D. OWYOUNG
AUTHOR'S NOTE: *This essay is dedicated to Frank Hadley Murphy, author of
The Spirit of Tea, for his kind introduction to the poet Li B...
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While visiting Kingston's up and coming tearoom, I found he had a
tree-stump Yixing teapot that resembled mine. I couldn't pass up this
learning experienc...
C'est que l'homme est une chauve-souris...
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La morale de cette aventure, c'est que l'homme est une chauve-souris, un
rhinolophe, une pipistrelle, parfois même un vespertilion. Pourrat tenait
surtout ...
Chinoiseries toujours : Sichuan
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Les jardins de thé de Chengdu.
Les villages du comté de Danba.
Promenade sous les poivriers
puis descente vers la vallée.
Soupe à Seda (Serdar, Ser...
La Maison de thé CHA YI
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Chers lecteurs et lectrices, je reviens tel le survenant, un soubresaut
dans la blogosphère francophone du thé, un petit spasme de message pour
annoncer de...
Destockage !
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Quelques galettes et carrés des années 80 à la vente.
Pour faire simple 550 euros la galette et 100 euros la carré.
Mon email est tout en bas de cette p...
Beautiful photos David. Are you in Japan at the moment?
RépondreSupprimerSo nice!
RépondreSupprimerThanks.
See you later.
Hi David ! No, I am back now. I arrived there in the end of January and got back in the middle of February. I also spent a week in Malaysia on my way back.
RépondreSupprimerAre you back yourself or still travelling through Asia in search of treasures ?
Thanks to you and Philippe !